POHDIN YLEISELLÄ TASOLLLLA

Kun koko tietotekniikka tuli tänne noin 15 vuotta sitten väitän että suurin osa ei osannut ajatella mitä se tuo mukanaan. Muistan hyvin, silloin olin kauppakoulussa oli vain yksi tunti viikossa tietojen käsittelyä. Ei silloin osannut ajatella että esim. kaikkialta saa yhteyden ihmiseen joka asuu toisella puolen maapalloa. Silloin sähköpostiosoitteita oli vain harvalla, en minäkään kuvitellut että sähköposti olisi minunkin arkipäivää.

Näin vammaisena henkilönä ajattelen tietoyhteiskuntaa hyvänä keksintönä. Voi kotoa käsin hoidella esim. pankkiasiat, voi löytää hyödyllisiäkin asioita ym. Sähköpostin avulla voi hoitaa melkein asian kuin asian ennen kaikkea tulee ymmärrettyä oikein.

Ikäihmisten käyttävät vieläkin esim. nettiä liian vähän, varmaan suurimmalla osalla on syynä ettei tohdi mennä mihinkään atk-kursseille joita tänä päivänä järjestetään myös ikäihmisille.

 

MITEN TIETOYHTEISKUNTA ON NÄKYNYT ELÄMÄSSÄNI

On helppoa mennä koneelle ja hakea mitä tietoa tarvitseekin. Itselle netti on tuonut uusia asioita elämään. Joskus kun piti soitella virastoihin ym. mietin miten puhelimen toisessa päässä saa puheestani selvän, kun soittelin muutamia kertoja totesin että saahan toisessa päässä ihan hyvin selvään.

Tänään tietoyhteiskunnan aikana kun esim. sähköpostilla voi hoitaa monta tärkeätäkin asiaa. Mieleeni tulee kun järjestin muutama vuosi sitten yhdistyksen kesän virkistysleirin, johon aina tarvitsemme avustajia jonkun verra. Olin kuullut eri oppilaitosten olevan mukana tämmöisessä aikaisemmin, niinpä otin yhteyttä oppilaitokseen sähköpostilla asian ja asi rupesi etenemään.

Näin pystyy hoitelemaan asioita eikä aina tarvitse pyydellä apua, jonka voi itsekin hoitaa!